25

petak

veljača

2011

Hijene i njihove čistke

Sve ove borbe protiv korupcije, planovi gospodarskog oporavka, sukobi u HNS-u, HUP-u, pozivanje na bolne rezove, zazivanje stranih investicija, sve je to jedna velika borba naše političke i ekonomske elite (dalje u tekstu hijene), nad kontrolom novca i drugih materijalniih bogatstava u našoj zemlji (dalje u tekstu plijen).

Kriza je stisla i plijena je sve manje, a hijene su se navikle prežderavati i da svake godine imaju sve više i više za žderati.
Glavni izvor plijena su im bili strane investicije, zaduživanje vani, rasprodaja narodne imovine i naravno u najvećoj mjeri deranje naroda.

Kako su izvori para iz vani početkom krize presušili, hijene su se intenzivnije obrušile na narod dizanjem poreza, cijena, ukidanjem prava i dr.
Pošto je narod već poprilično opljačkan prigrabilo se premalo plijena da se zadovolje potrebe svih hijena, a hijene su se baš navikle prežderavati i nedostatak plijena im stvara nervozu.

Tada su se počeli obrušivati jedni na druge, izbaciti će najslabije pa će manji broj onih koji opstanu imati dovoljno za prežderavanje.
To je sva istna iza priče o borbi protiv korupcije. Plijena nema dovoljno pa je odlučeno da se dijeli među manjim brojem hijena, a prve na listi za odstrel su hijene koje pokažu ikakav znak slabosti. Čim se to dogodi druge hijene se okome na njih. Pošto plijena i dalje nema dovoljno borba protiv korupcije se i dalje nastavlja.

Zbog ovih problema i potrebe nad kontrolom situacije, hijene poput Škegre, Tedeschija i sličnih se sve više motaju oko političara, ali i političari oko kapitalista. S jedne strane tu je strah da ih oni drugi ne zakolju, ali i pokušaj da se odgrize malo od tuđeg plijena. Tako kapitalisti traže manje poreze, a političari su nanjušili da u bankama ima plijena pa svako malo dolaze njuškati oko banaka i njihovih fondova.

Da je borba oko plijena u toku jest i činjenica da se hijene kolju među sobom. Hadezejci protiv Hadezejaca, to je zato jer oni kontroliraju plijen, a ne oporba. Isto tako se kolju Bandić u Esdepejci u Zagrebu, oni su u prilici žderati i kolju se tko će više otkinuti za sebe i svoj čopor. Nema tu nekih ideoloških borbi ili svađa oko vizije kako i kamo dalje, sve snage su fokusirane na borbu oko plijena.

Pošto je narod oglodan i hijene nemaju tolike koristi od njega niti ne čudi otvoreni prijezir hijena prema narodu, te smo lijeni, te bi morali čuvati ovce. Te smo neodgovorni, te neobrazovani, te imamo previše prava.
Nije čudo toliki prijezir prema narodu, ne samo da im više ne osiguravamo dovoljno plijena već se radi toga oni moraju klati među sobom, odricati se "dragog Ive" i drugih njima dragih ljudi.

S druge strane polažu se velike nade u svjetski oporavak i to da bi stranci mogli osigurati dovoljno plijena pa se prizivaju strane investicije i orijentacija na izvoz (kad domaća stoka ne troši dovoljno), a možda bi se nešto moglo namaknuti rasprodajom infrastrukture i prirodnih bogatstava samo da nema straha od pobune naroda, što je dodatni razlog bijesa hijena prema narodu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.