16

petak

siječanj

2015

Lijepa, pametna i glupa

Samo su svemir i bespuća hrvatske zbiljnosti beskonočni, ali za ovo prvo nisam siguran.

Albert

Imamo novu predsjednicu, i imamo umne izjave iz njenog novog intervjua.

'Po meni je Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovjesti i tko je Srbin po nacionalnosti. On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina'

Lijepo sročeno. Pa je li i onaj koji je katolik u Bosni, Bosanac? Je li Bosanac onaj pravoslavne vjeroispovjesti, a živi u Bosni?
Ovim smo riješili i pitanje povratka Hrvata u BiH. Čim se nastane u BiH oni su postali Bosanci.
Isto tako nema u Srbiji i Vojvodini Hrvata, eventualno pokoji Srbin katoličke vjeroispovjesti. Kolindo, Šešeljevko!

Ovo može biti i rješenje za problem glasovanja u dijaspori, pošto vani ne žive Hrvati onda neće ni glasovati.

Sad je pitanje i što je s onima koji žive u Hrvatskoj a do sada su mislili da su Srbi a ne Hrvati, ali uz to što su mislili da su Srbi još su i ateisti.
Je li i takvi postojoje? ili su vjera i nacija vaik povezani i nedjeljivi i oni koji nisu uvezenu u vjera-nacijski koncept ne pripadaju nigdje?

Ali ja imam jedan drugi problem.

A što je s onima koje Hadezenjare nazivaju Jugoslavnima (svi njihovi politički protivnici lijevo i liberalnije od njih), što sad?
Svi stanovnici Hrvatske su Hrvati ili barem politički Hrvati, svi osim Yusipovića i ostalih Nehadezenjara koji nisu Hrvati već poliltički Jugoslaveni.

Tako lijepo imamo etničke Srbe koji su politički Hrvati i etničke Hrvate koji su politički Jugoslaveni.

A sad idemo i na drugu umnu izjavu novopečene.

'Ako kažete građanke i građani dođete negdje na selo u Hrvatskoj i kažu: a zašto nas isključujete? Mi nismo građanke i građani, mi živimo na selu'

Da, to je jedan od gorućih problema. Kako to mogu na selu živjeti građanke i građani. Pa vjerojatno jednako tako kao što i u gradovima živi puno seljaka. Možda se i oni pobune. Zašto stanovnike gradova zvati građanima, ako oni žive i ponašaju se kao seljaci u gradu.

Uostalom, zašto bi se govorilo o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"? Zar ne bi bolje zvučalo da se govori o seljačkoj inicijativi "U ime obitelji".

Pa neka joj bude, može se umjesto građanima obraćati i seljacima. Tu se mogu i Hadezenjare i njihovi protivnici složiti. Hadezenjare, slobodno se osjećajte seljacima mi vas ionako takvima i doživljavamo.
A Kolinda može biti predsjednica svih seljaka i seljanki Republike Hrvatske.

I da ne bi netko rekao da su izjave izvučene iz konteksta. Iz konteksta je izvučena naša nova predsjednica svih seljaka. Jer ona kao i Sanader pa i Milanović pripadaju svijetu finih guzica, skupih restorana, diplomacije, Bruxellesa, NATO-a, EU i sličnoga. Oni se ne uklapaju u kontekst svakidašnjeg života građana i seljaka Republike Hrvatske.

i za kraj ovo je dokaz da ipak nije bilo svejedno koga će se izabrati za predsjednika/cu RH. S Kolindom bi moglo biti puno zabavnije, a zabava je tek počela.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.